«Мегаполіс-Україна» визнано однією із кращих компаній для лідерів

30 січня 2015

Торгова компанія «Мегаполіс-Україна» посіла п'яту сходинку українського сегменту рейтингу «Кращі компанії для лідерів», що складається на основі дослідження консалтингової компанії Hay Group. До десятки лідерів також увійшли компанії Procter&Gamble, McDonald’s, Samsung, Coca-cola, Danone, DTEK, Mars Inc, Interpipe, AB Inbev.

«Кращі компанії для лідерів» - глобальний міжнародний проект у галузі вивчення розвитку лідерства в компаніях. Він також є першою в світі і наймасштабнішою подібною ініціативою. Hay Group проводить дане дослідження з 2005 року. У 2014 році участь у ньому взяли 2100 компаній з 115 країн, зокрема, в українському сегменті – більше 60 компаній.

«Створення корпоративної культури, системи управління бізнес-процесами та політики управління персоналом - це ключові умови для виховання лідерів, створення системи спадкоємності  на основі нашої унікальної корпоративної ДНК» ― говорить Ірина Івасюк, начальник управління по роботі з персоналом торгової компанії «Мегаполіс-Україна».

Методологія дослідження: онлайн-опитування, що складається з 62 питань, розділених на 7 блоків (інновації в бізнесі, лідерство, управління процесами, розвиток менеджерів середньої ланки, корпоративна соціальна відповідальність, підтримка залученості, гендерна рівність). Учасники опитування (працівники компаній) оцінюють роль менеджменту у розвитку лідерів і практику розвитку лідерства по ряду критеріїв.