Бенефіціари TEDIS Ukraine звернулися до Президента, Генерального Прокурора та Міністра Внутрішніх справ України

3 квітня 2017

У зв’язку з ситуацією, що склалася на тютюновому ринку України, іноземні власники значної частки української компанії TEDIS Ukraine Річард Даксбері (Richard Duxbury) та Річард Доріан Фенхальц (Richard Dorian Fenhalls) звернулися до Президента України Петра Порошенка, Генерального Прокурора Юрія Луценка та Міністра Внутрішніх справ Арсена Авакова з метою забезпечення захисту інтересів зарубіжних інвесторів та їх бізнесу в Україні.

«31 березня 2017 року від керівництва компанії ми дізналися про те, що всі без винятку банківські рахунки TEDIS Ukraine були арештовані та було вилучено товар, орієнтовна вартість якого перевищує 1 млрд грн. Як наслідок, це фактично паралізувало діяльність компанії. Якщо така ситуація продовжиться, це вплине на бізнес, його комерційних партнерів, добробут його працівників і, в кінцевому підсумку, на наші інвестиції.

Ми звертаємо Вашу увагу, що це може послужити серйозним негативним сигналом усім іноземним інвесторам, які вкладають свій капітал в українську економіку. Ми закликаємо Вас, пане Президенте, відновити справедливий баланс інтересів між бізнесом і урядом, з тим, щоб компанія TEDIS Ukraine змогла якомога швидше відновити свою діяльність на користь всіх зацікавлених сторін», - заявили власники у своєму зверненні до Президента України.

Компанія TEDIS Ukraine завжди максимально відкрита для органів держаної влади та управління, громадських організацій, бізнес-партнерів та інвесторів. Проте, останні резонансні події, що широко висвітлювалися у засобах масової інформації, змусили іноземних власників компанії звернутися з відкритою заявою про безпрецедентне порушення законних прав та інтересів компанії.

З початку 2016 року компанія TEDIS Ukraine знаходиться під тиском різних контролюючих органів, що значно ускладнює її операційну діяльність. Хронологія та методи слідчих дій свідчать про грубе порушення законних прав компанії TEDIS Ukraine та її власників. Події останніх днів ускладнюють виконання компанією взятих на себе зобов’язань перед партнерами, зокрема і міжнародними, і, як наслідок, призведуть до недоотримання бюджетом України податкових надходжень. За орієнтовними підрахунками, кожен день простою компанії спричиняє втрати у 25 млн грн. бюджетних надходжень.

На сьогоднішній день компанія TEDIS Ukraine працює та повертається до функціонування в нормальному операційному режимі, відновлено роботу всіх служб.

TEDIS Ukraine є однією з найбільших дистрибуційних компаній України, її штат нараховує понад 2 600 співробітників. За даними ДФС, TEDIS Ukraine є великим платником податків України, а у ряді областей є бюджетоутворюючим підприємством. Так, тільки за 2014 - 2016 рр. компанія перерахувала до бюджетів різних рівнів понад 4 млрд гривень.