TEDIS Ukraine вчергове увійшла до рейтингу найбільших компаній країни

13 жовтня 2016
Компанія TEDIS Ukraine посіла третє місце у основному рейтингу за обігом «Рейтинги найбільших. 500 найбільших виробничих компаній України» (№4 серпень-вересень 2016) за версією редакції Delo.ua. Рейтинг складений на основі фінансових результатів діяльності українських підприємств у 2015 році. До більш ніж 140 галузевих рейтингів увійшло 2 000 компаній з різних сфер економіки.

Особливу увагу у виданні приділено сфері оптової та роздрібної торгівлі, оскільки на неї припадає близько 17% українського ВВП. Торгівля є основним видом діяльності для шести із десяти найбільших компаній України, включаючи TEDIS Ukraine. До всіх без винятку галузей додані оптові та (де доречно) роздрібні рейтинги, для того, щоб показати логістичні ланцюги пересування продукції до споживача. Для тютюнового ринку цей шлях виглядає так: виробники – дистриб’ютори – роздрібні торговці.

Чистий дохід TEDIS Ukraine за 2015 рік склав 37,7 млрд. грн., що майже на 18% більше, ніж попереднього року. У рейтингу «Найбільші компанії за чистим прибутком» TEDIS Ukraine знаходиться на 15 місці. Також підприємство очолило галузевий ранжир «Рейтингу найбільших» (оптова торгівля тютюновими виробами).

Слід відзначити, що декілька років поспіль TEDIS Ukraine є одним із найбільших платників податків. Компанія посіла 35 місце серед найбільших платників податків до зведеного бюджету України за результатами першого півріччя 2016 року згідно з даними Державної Фіскальної Служби. За шість місяців поточного року TEDIS Ukraine перерахувала 649,43 млн. грн., а за 2015 рік – 1,5 млрд. грн. податків і зборів до бюджетів різних рівнів.